Leveringen

Hoe lang duurt het voor mijn spullen geleverd worden
Wij doen er steeds alles aan om uw bestelde goederen zo snel mogelijk bij u te krijgen. En proberen er steeds voor te zorgen dat de bestelde goederen ook vanuit onze stock kunnen geleverd worden. In geval dat wij niet meteen kunnen zorgen voor verzending lichten wij u daar zo snel mogelijk over in en zoeken samen met u naar een oplossing
Wie verzorgt de levering
In de regel worden de leveringen verzorgd door Bpost. In geval we in mogelijkheid zijn om de spullen zelf bij u te leveren zl dit echter wel gebeuren
Hoeveel bedragen de verzendingskosten
Wij rekenen geen verzendingskosten aan voor de aankoop van producten. Bij aankoop van vouchers of cadobonnen wordt echter wel een verwerkingskost gerekend van €2 per bon minder dan €25

Return Policy

  1. Bij een consumentenkoop heeft u een afkoelingsperiode van 14 werkdagen om zonder opgave van redenen het product te retourneren ingaande op de dag van de levering (uitzonderlijk hierbij zijn speciaal voor u gepersonaliseerde producten).
  2. U dient altijd vooraf kenbaar te maken dat u een artikel wil retourneren of ruilen.
  3. Meld de retour/ruiling via info@di-athos.be en dit binnen 1 werkdag (ma-vrij met uitzonderling zon-en feestdagen) zullen wij deze bevestigen met retourinstructies.
  4. Het product kan alleen ongebruikt en in de originele verpakking geretourneerd worden en na aanmelding bij avantagesalon (zie algemene voorwaarden).
  5. Labels dienen aangehecht te zijn.
  6. Verpakking dient onbeschadigd en in onberispelijke staat te zijn. Na aanmelding van uw retour krijgt u van ons een bericht over de juiste retour procedure.
  7. Avantagesalon zal de gehele aankoopsom, indien reeds betaald, exclusief de aangerekende verzendkosten naar u terugstorten, de verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw rekening.
  8. Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk (via mail of post) aan avantagesalon kenbaar te worden gemaakt. U dient hierbij uw volledige naam, rekeningnummer (IBAN en BIC/Swift nummer) en bestel- of factuurnummer te vermelden. LET OP : het rekeningnummer dat u opgeeft voor terugbetaling dient hetzelfde te zijn dan het rekeningnummer waarmee u de betaling aan avantagesalon heeft gedaan, eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 30 dagen aan u terugbetaald.
  9. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte retourzendingen.
  10. De klant is verantwoordelijk voor het ordelijk verpakken en verzenden van een retourzending!

ANNULATIES

Het annuleren van een bestelling is mogelijk tot 3 dagen na de datum van plaatsing van het order.

Product added to wishlist
Product added to compare.

De chocolade houden we voor in het salon, hier dus enkel cookies

Op deze site worden cookies gebruikt om uw surfervaring aangenamer te maken.